Kohti tulevaisuuden museota

24.08.2017 - 24.08.2017


AIKA: 24.8. klo 17:00 
PAIKKA: Kino, Elokuvasali
LIPUT: Vapaa pääsy
KESTO: 52 min
 

Museot ovat nyt muutoksen tilassa ja suositumpia kuin koskaan. Mutta miten niiden käy tulevaisuudessa? Uudessa dokumentissa Minna Joenniemi selvittää, millaista tulevaisuutta museot meille ja itselleen ennustavat.

Tuula Viitaniemen ohjaamassa dokumentissa Minna Joenniemi haastattelee monia museomaailman vaikuttajia, mutta ongelmiin ja ratkaisuihin perehdytään myös museon työntekijöiden kanssa. Matka tulevaisuuteen alkaa häistä Vantaan kaupunginmuseossa, jossa järjestetään siviilivihkimisiä. Minna Joenniemi tulkitsee museohäiden suosion merkiksi siitä, että museoissa ei enää vain koeta historiaa. Ne ovat nyt paikkoja, joissa tehdään henkilökohtaista historiaa, rakkauden tekoja.

Museokortin menestys ja museoiden kävijämäärien kasvu eri puolilla maailmaa viestivät siitä, että tarvitsemme museoita juuri nyt. Mutta haasteita on paljon. Länsimaissa ikärakenne on muuttumassa. Miten museot valmistautuvat aikaan, jolloin kulttuurin kuluttajien ahkerimpia sukupolvia ei enää ole? Yksi tulevaisuuden trendi on, että yhä useampi suomalainen on kahden kulttuurin kasvatti. Kuinka museot puhuttelevat erilaisista taustoista tulevia ihmisiä?
Museoiden tehtävät lisääntyvät. Ne ovat mukana matkailubisneksessä, sotessa, digitalisoinnin murroksessa, vaikka niille perinteisesti kuuluneiden tehtävien hoitaminen vaatii yhä enemmän työtä. Museot tiedostavat, että ollakseen olemassa tulevaisuudessa, niiden on oltava veronmaksajien käytettävissä juuri nyt.

Tuotanto: Yle Kulttuuri ja viihde
 

 

LISÄTIETOJA

LISÄTIETOJA