Nicola Gunn: Piece For Person And Ghetto Blaster (Australia)

22.08.2017 - 23.08.2017


ESITYSAJAT: ti 22.8. klo 18.30 (näytöksen jälkeen yleisökeskustelu), ke 23.8. klo 18.30
PAIKKA: Kulmasali

Nicola Gunnin Piece For Person and Ghetto Blaster kertoo miehestä, naisesta ja ankasta. Esitys tutkii inhimillistä käytöstä kyseenalaistamalla kykymme tehdä moraalisia arvioita ja samaistua toisiimme.

Teos on aseistariisuvan yksinkertainen, mutta muuttuu vähä vähältä pökerryttävän mutkikkaaksi. Sen perustana on moraalinen pulma: mitä tehdä jos näkee jonkun viskelevän ankkaa kivillä. Ankkaskenaarion käsittelyyn punoutuu filosofisia pohdintoja taiteesta ja konflikteista, moraalisesta relativismista, sekaantumisen etiikasta ja taiteen tehtävästä. Jokainen kiemura kasaantuu kokonaisuuteen, kunnes aivot eivät enää pysty käsittelemään erilaisten eettisten ja konseptuaalisten paradigmojen määrää.

Piece for Person and Ghetto Blaster liukuu tempojen, ajatusten ja esitysmuotojen välillä – liikkeestä tanssiin ja esitystaiteeseen ja takaisin – ja kasvaa joksikin ehdottoman omalaatuiseksi. Moninaisten kerrostumien kulminaatio on teos, joka on jatkuvassa liikkeessä ja nokkela, provokatiivinen ja pohdiskeleva.

Australialainen Nicola Gunn yhdistää teoksissaan esitystaidetta ja antropologiaa. Ne pohjautuvat usein omakohtaiseen kokemukseen tai haluun tutkia tiettyä muotoa tai kertoa yleisölle tarina. Hän on esiintynyt muun muassa Dublinin teatterifestivaalilla, joka on Euroopan ensimmäinen teatterille omistettu festivaali.

Konsepti: teksti, ohjaus, esiintyminen: Nicola Gunn
Koreografia: Jo Lloyd
Äänen sävellys ja suunnittelu: Kelly Ryall
AV suunnittelu: Martyn Coutts
Valosuunnittelu: Niklas Pajanti
Pukusuunnittelu ja toteutus: Shio Otani
Dramaturgi: Jon Haynes
Tuotantopäällikkö: Gwen Gilchrist
Tuottaja: Jenny Vila


Esityskieli englanti, tekstitetty suomeksi
Kesto: 1 h 10 min
Paikat numeroimattomia istumapaikkoja

Alennukseen oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.
Korjaamolaiseksi voit liittyä Korjaamon nettisivuilla osoitteessa  www.korjaamo.fi.

 

Lataa...

LISÄTIETOJA

LISÄTIETOJA