Nassim Soleimanpour: TYHJÄ

21.08.2017 - 27.08.2017


PAIKKA: Vintti
ESITYSAJAT: ma 21.8. klo 18:30 (Hannu-Pekka Björkman), pe 25.8. klo 18:30 (Pirjo Heikkilä), su 27.8. klo 18:00 (Eero Ritala)

TYHJÄ kääntää perinteisen teatterielämyksen päälaelleen: tyhjiä kohtia vilisevä käsikirjoitus antaa yleisölle vastuun päättää tarinan kulusta. Konsepti on yksinkertainen, mutta lopputulos vähintäänkin voimauttava: kuka tahansa yleisön jäsen saattaa esityksen aikana nähdä oman tulevaisuutensa muiden mielikuvituksen määrittelemänä.

Arvostettu iranilainen näytelmäkirjailija Nassim Soleimanpour tunnetaan teoksista, joilta puuttuu ohjaaja ja lavasteet ja joita ei ole lainkaan harjoiteltu. Aukollinen näytelmä täydentyy joka ilta uudelleen uuden näyttelijän kanssa. Näytelmästä tulee kertomuskone, jonka avulla kirjailija, esiintyjä ja esityksen katsoja voivat jakaa elämäntarinansa.

TYHJÄ on jatkoa Nassim Soleimanpourin menestyksekkäälle Valkoinen kani, punainen kani -muotokokeilulle. Yleisön ja esiintyjän yhteistyöllä käsikirjoituksen aukot täyttyvät ja paljastavat kertomuksen, joka ylistää ihmisen mielikuvitusta. Valkoinen kani, punainen kani -esityksen tapaan myös Soleimanpourin uusi teos herättää kriittisiä kysymyksiä siitä, miten ihmisen identiteetti rakentuu kertomiemme tarinoiden ympärille. Samalla se on ylistyslaulu teatterin yhteisölliselle ja vaikeasti määriteltävälle luonteelle. Yleisön jäsenet huutavat, nauravat, haukkovat henkeään ja osallistuvat illan tarinan kirjoittamiseen, tarinan, joka on peruuttamattomasti heidän omansa ja jota ei enää ikinä tulla kertomaan samalla tavalla.

Käsikirjoitus: Nassim Soleimanpour
Suomentaja: Juho Gröndahl
Tuotanto: Aurora Nova

Näyttelijät:
21.8. Hannu-Pekka Björkman
25.8. Pirjo Heikkilä
27.8. Eero Ritala


Esityskieli suomi
Kesto: n. 1 h (esityksen kesto vaihtelee)
Paikat numeroimattomia istumapaikkoja

Alennukseen oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.
Korjaamolaiseksi voit liittyä Korjaamon nettisivuilla osoitteessa  www.korjaamo.fi.

 

Lataa...

LISÄTIETOJA

LISÄTIETOJA